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グローバル化時代における日本の国内向けハラール・サービスをめぐる諸問題 : ハラール基準に関する誤解がもたらしているもの
https://kiu.repo.nii.ac.jp/records/819
https://kiu.repo.nii.ac.jp/records/819d3840b40-f52e-43e1-ae33-89d56ed0454f
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||
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公開日 | 2022-01-24 | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | グローバル化時代における日本の国内向けハラール・サービスをめぐる諸問題 : ハラール基準に関する誤解がもたらしているもの | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | Problems with Japan's Domestic Halal Services in the Age of Globalization : The Consequences of Misperceptions about Halal Standards | |||||||||
言語 | en | |||||||||
言語 | ||||||||||
言語 | jpn | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | 国内向けハラール・サービス | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | 海外のハラール基準 | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | 食の多文化共生 | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | 持続可能な共生社会 | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | イスラモフォビア | |||||||||
資源タイプ | ||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||
著者 |
大形, 里美
× 大形, 里美
× OHGATA, Satomi
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抄録 | ||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||
内容記述 | Before Covid-19, the number of restaurants offering halal menus was gradually increasing. However, in reality, it is not as widespread as expected, and even in metropolitan areas, there are many restaurants that have stopped roviding halal menus because of Covid-19. The misperception that overseas halal standards,which are originally applied to export products, should be applied to domestic halal services, not to mention high halal certification acquisition fees and high consultant fees, etc. has become an obstacle to the spread of halal services in Japan. At the same time, serious problems have occurred in the field of domestic halal services. Providing a place where people of all ethnicities and religions can get together and eat is extremely important for building a sustainable symbiotic society. In order not to isolate Muslims from Japanese society and prevent Islamophobia and other discrimination problems that occur in Western countries,it is essential to have halal standards which fit the current situation of Japanese society whereby even ordinary restaurants can work on halal without difficulty. | |||||||||
書誌情報 |
九州国際大学国際・経済論集 en : KIU Journal of Economics and International Studies 号 8, p. 35-70, 発行日 2021-09 |
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出版者 | ||||||||||
出版者 | 九州国際大学現代ビジネス学会 | |||||||||
ISSN | ||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||
収録物識別子 | 2433-9253 | |||||||||
書誌レコードID | ||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||
収録物識別子 | AA12815608 |